četvrtak, 13. studenoga 2014.

Nove filozofske aktivnosti

Nove filozofsko aktivnosti koje se provode u organizaciji Hrvatskog društva za filozofsku praksu rezultat su suradnje s raznim filozofskim i nefilozofskim organizacijama i pojedincima iz zemlje i inozemstva. U prošloj smo godini u nekoliko navrata tek stidljivo započeli prakticirati filozofski cafe i filozofske konzultacije, da bismo se u 2014. aktivirali na više frontova.

Filozofski cafe započeo je redovitu praksu prvo u zagrebačkoj Booksi, u suradnji udruga Kontekst iz Zagreba i Hrvatskog društva za filozofsku praksu iz Dalja. Filozofski se cafe sada redovito, svaka dva tjedna održava u Booksi, a potpuno nove dimenzije dobiva i u Osijeku. HDFP je u suradnji s club galerijom Magis (Europske avenije 6) organizirala već dva vrlo uspješna filozofska druženja uz kavu, a sad ulazi u potpuno novu praksu s druženjima uz vino.

Filozofsko vino je jedan od najnovijih oblika filozofske prakse i 19. studenog će se prvi puta održati u Hrvatskoj, po metodama koje su posve nove. Sudionici će imati priliku filozofirati o konceptu starosti i to kroz više perspektiva, oslanjajući se na odnos starosti prema vinu i filozofiji, čovjeku i svijetu.

Prilikom ovakvih javnih filozofiranja, koja su otvorena svima, sudionici ne moraju po struci biti filozofi. Filozofska praksa se na neki način vraća starim Grčkim korijenima i svima pruža mogućnost da na javnom mjestu izraze vlastito mišljenje o temi o kojoj skupina sudionika filozofira.

Pored ovoga, HDFP ima u planu uskoro prakticirati i sokratski cafe, sokratsku i filozofsku šetnju te usluge filozofskog savjetovanja za pojedince i za tvrtke. O filozofskom savjetovanju možete čitati detaljnije na našim prethodnim postovima.

Ukoliko ste zainteresirani za individualno filozofsko savjetovanje, kontaktirajte:
E mail: zorankojcic@gmail.com
Facebook:  https://www.facebook.com/zoran.kojcic
Twitter: @zorankojcic
Skype: zoran.kojcic
Tel. +385 95 522 2413

Nema komentara:

Objavi komentar